Nieuwsbericht

NCJ organiseert Week van de Ouder 2019

vrijdag 19 april 2019

Van 1 t/m 7 juni 2019 vindt voor de tweede keer de Week van de Ouder plaats. Een initiatief om aandacht te vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders en hun ouderschap. De Week van de Ouder draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, professionals en samenwerkingspartners. Wat doe jij tijdens de Week van de Ouder? Ga met elkaar in gesprek of start zelf een actie.

“Elk kind heeft recht op een ouder die zich gezien of gehoord voelt. Een ouder die zich gezien en gehoord voelt, heeft automatisch meer ruimte om het kind te zien en horen.” José Koster, ouderschapsdeskundige

Zo lever jij een bijdrage

In de Week van de Ouder wordt aandacht gegenereerd, niet alleen om aandacht te vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders en hun ouderschap, maar ook om met elkaar daadwerkelijk een laagdrempelige en veilige plek te bieden om ervaring met het ouderschap te delen en vragen te stellen. Dit zou voor ouders én professionals vanzelfsprekend moeten zijn. Als professional heb je hierin een belangrijke rol. We roepen iedereen die met of voor ouders werkt, maar ook zeker alle JGZ-organisaties op om in actie te komen en aandacht te besteden aan dit onderwerp.

Kijk wat jij kunt doen >