Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Trudy Dunnink adjunct-directeur
Telefoon: 06 - 53 97 53 27
E-mail: tdunnink@ncj.nl

Landelijke commentaarronde Kwaliteitsstandaard ‘Verpleegkundige zorg aan het zieke kind in eigen omgeving’ gestart

donderdag 14 december 2017

Vilans en NCJ werkten de afgelopen anderhalf jaar in opdracht van V&VN aan de ontwikkeling van een kwaliteitsstandaard voor de verpleegkundige zorg aan zieke kinderen in de eigen omgeving. Het concept is nu gereed en daarom nodigen we je uit om te reageren in een landelijke commentaarronde. Dit kan tot 31 januari 2018.

Zorg voor een ernstig ziek kind en het gezin vindt steeds meer plaats in de thuisomgeving. Verschillende knelpunten staan de kwaliteit en doelmatigheid van de kinderverpleegkundige zorg in de weg. Daarom is de kwaliteitsstandaard ontwikkeld.

De kwaliteitsstandaard omschrijft de kwaliteitsaspecten van kinderverpleegkundige zorg in de eigen omgeving voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met een lichamelijke aandoening en het gezin. De kwaliteitsstandaard richt zich dus primair op kinderverpleegkundigen die zorg verlenen aan kinderen en jongeren die deze behoeven in hun eigen omgeving. Secundair richt de kwaliteitsstandaard zich op andere disciplines in het ziekenhuis. De kwaliteitsstandaard is ontwikkeld door intensieve samenwerking met kinderverpleegkundigen, kinderartsen, ouders en jongeren.

Commentaar leveren
Nu het concept gereed is, start de landelijke commentaarronde waar diverse landelijke organisaties een uitnodiging voor hebben ontvangen. Heb je ook belangstelling om het concept van de kwaliteitsstandaard te lezen en feedback te geven? Je kunt het concept en een commentaarformulier opvragen bij Rianne Gijzen van Vilans via r.gijzen@vilans.nl of 0622810659. Commentaar leveren kan tot 31 januari 2018.

Bekijk ook: