Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Ellen-Joan Wessels adviseur
Telefoon: 06 - 13 27 67 62
E-mail: ejwessels@ncj.nl

Film V&VN: 'What's in it for you?'

vrijdag 03 juli 2020

Jeugdverpleegkundigen vertellen in de film “ What’s in it for you?” wat V&VN Jeugd voor hen betekent. Actief zijn in V&VN verband als jeugdverpleegkundige kost je inderdaad wel tijd en energie, maar je krijgt er ook veel terug. Je netwerk wordt enorm uitgebreid en je kan ontdekken/verkennen welke landelijke activiteiten iets voor jou zijn. Je kan bijvoorbeeld je stem laten horen aan landelijke beleidstafels, of voor inhoudelijke onderwerpen meningen peilen om zo tot een standpunt te komen of ontmoetingen en uitwisselingen organiseren. Keus genoeg om iets te doen wat je interesses heeft, dicht bij je capaciteiten ligt of een uitdaging is die je aan wil gaan.

Bestuursleden van V&VN vakgroep jeugdverpleegkundigen en een jeugdverpleegkundige-ambassadeurs vertellen hun verhaal in de film:

  • Annemieke Goudkuil is het gezicht naar buiten, ze is voorzitter van V&VN jeugdverpleegkundigen en vertegenwoordigt jeugdverpleegkundigen in strategische landelijke bijeenkomsten.
  • Vice voorzitter Annemieke Korver geniet er enorm van om jeugdverpleegkundigen te vertegenwoordigen richting politiek.
  • Bente Allessie zet zich in voor werkbare JGZ Richtlijnen als vertegenwoordiger van de jeugdverpleegkundigen in de Richtlijn Advies en Autorisatie Commissie (RAC).
  • Emily Miesen regelt dat er jeugdverpleegkundigen meedoen in alle relevante groepen, ze beheert mede de mailbox van de vakgroep en ze is de drijvende kracht achter deze film.
  • De drive van Betty Bakker-Camu is onderzoek voor en door jeugdverpleegkundigen en het meer toepassen van evidence based practice in van het jeugdverpleegkundige werk.
  • Jacqueline de Vries vindt het leuk om haar jarenlange ervaring als belangenbehartiger over te brengen op de jeugdverpleegkundige ambassadeurs in opleiding.
  • Sophia Hoogendoorn leidt de vergaderingen van het bestuur van V&VN vakgroep jeugdverpleegkundigen in goede banen en organiseert soms helemaal in haar eentje activiteiten.
  • Voor Willy Brink is het sleutelwoord verbinding met jeugdverpleegkundigen van andere organisaties, dat we van elkaar weten waar we mee bezig zijn en elkaar makkelijk kunnen vinden.
  • De ambassadeurs Marloes Wardenier, Marjon van Klaveren, Cynthia de Koning, Minke Vellinga en Suzanna van Dam vertellen wat het ambassadeurtraject hen opgeleverd heeft.

Meer informatie of meedoen? Neem contact op met de V&VN via jeugd.mgz@venvn.nl

De film is tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van Spring Concepts B.V.