JGZ Innovatieatelier

Het landelijk Innovatieatelier van het NCJ komt 5 keer per jaar samen om in co-creatie te werken aan vernieuwing binnen de JGZ. De pioniers worden gestimuleerd op zoek te gaan naar ruimte om de beweging naar vernieuwing in gezamenlijkheid in te zetten binnen de eigen organisatie. Dit betekent ook: buiten de muren van de eigen organisatie kijken. Samen verbinden, versterken en vernieuwen we.
Datum
23 september 2020
Tijd
10:00 - 16:30 uur
Locatie
Online
Kosten
Niet van toepassing.

Programma

Het online Innovatieatelier van woensdag 23 september bestaat uit een ochtendprogramma (10.00 - 12.00 uur) en een middagprogramma (13.15 - 16.30 uur). Je kunt zelf bepalen of je alleen de ochtend, de middag of de hele dag aanwezig bent.

360°CHILDoc (ochtend)
360°CHILDoc is een applicatie die JGZ-gegevens over kind en omgeving uit het Digitaal Dossier JGZ om kan zetten naar een toegankelijk dashboard. Hiermee kun je gepersonaliseerde kindprofielen maken en het biedt een format voor het genereren van profielen op school-, gemeente- en regioniveau.

Tijdens het online Innovatieatelier krijg je inzicht in wat 360°CHILDoc is, wat de aanleiding van het onderzoek was, hoe het is opgebouwd en onderbouwd. Miriam Weijers, jeugdarts en epidemioloog, legt uit wat de mogelijkheden en beoogde doelen zijn en deelt met jullie de ervaringen en resultaten van het onderzoek tot nu toe.

Samen Gezond Groot (middag)
In het project 'Samen Gezond Groot' heeft het Amsterdam UMC samen met ouders en JGZ-professionals onderzoek gedaan naar de huidige leefstijladvisering in de JGZ 0-4 jaar. Uit het onderzoek komen een aantal aanknopingspunten naar voren om de leefstijladvisering te optimaliseren. Op basis van de wetenschappelijke resultaten ontwikkelen vier JGZ-organisaties een aanpassing/interventie om de leefstijladvisering in hun organisatie te verbeteren. We willen deze interventies graag landelijk beschikbaar stellen, zodat andere organisaties niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. Hoe willen jullie dat deze initiatieven landelijk gedeeld worden en hoe willen jullie deze evidence gaan gebruiken? Is daar nog iets voor nodig?Met de input uit het Innovatieatelier willen we een toolkit leefstijladvisering ontwikkelen en deze landelijk delen.

Bekijk hier het volledige programma > 

Aanmelden

Wil jij het online Innovatieatelier bijwonen? Meld je dan snel aan!

Aanmelden voor het Innovatieatelier >

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen-Joan Wessels via ejwessels@ncj.nl.

Bekijk ook

 

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk