2. Een goede taakverdeling

Vandaag zoomen we in op de tweede buffer van ouderschap: een goede taakverdeling. Een goede taakverdeling, zowel in huis als met instellingen en voorzieningen buitenshuis, maakt dat ouders er niet alleen voor staan. Daarnaast is een sociaal netwerk essentieel; voor ondersteuning, om te sparren, maar ook gewoon om af en toe even tijd voor jezelf te organiseren.

Om deze buffer verder te illustreren bespreekt Marjet Winsemius in een artikel de taakverdeling tussen werk, gezin en zorg. Verder pleit expertdocent in ouderbegeleiding Wim Goossens in een artikel en een podcast voor het samenvoegen van ouderlijke en professionele kennis.

Lees de artikelen & beluister de podcast >

Doe mee!

Laat ons weten wat jij doet rondom ouderschap en het aansluiten bij ouders door de hashtag #aansluitenbijouders

Ter afsluiting blikken we dinsdag 9 juni van 15.00 tot 16.30 uur via een online JGZ Live! bijeenkomst met de verschillende experts terug op de Week van de Ouder door met elkaar het gesprek aan te gaan. Hoe kun je de buffers meenemen in je werk? Waar ga je mee door, waar ga je mee beginnen en waar ga je wellicht mee stoppen? 

Meld je aan voor JGZLive! >

Deel dit met je netwerk

Blijf op de hoogte!

Tijdens de Week van de Ouder staan we elke dag stil bij een buffer over de veerkracht van ouders. Wil je dagelijks de artikelen en andere bijdragen automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in!

Houd mij op de hoogte >

Contactpersoon
Ouderschap

Nynke Steenbergen

Telefoon: 06 - 28 27 00 76

E-mail: ouderschap@ncj.nl