1. Een solidaire gemeenschap

Vandaag zoomen we in op de eerste buffer van ouderschap: Een solidaire gemeenschap. Een solidaire gemeenschap is zich bewust van de goede intenties van ouders en blijft van daaruit naast de ouder staan. Het betekent dat we bewust zijn dat het beste willen automatisch kwetsbaar maakt. Een solidaire gemeenschap investeert in ondersteuning waar maar nodig en ontlast waar maar kan. 

Om deze buffer verder te illustreren vertelt Renate van Leeuwen over de bundeling van krachten van Ouderwijzer en de gemeente Geldrop-Mierlo om een steunende en solidaire gemeente voor ouders te creëren. Anke-Elze de Jong bespreekt haar werk in de ondersteuning van ouders met zorg- en schoolproblemen. Daarnaast zal Mark Weghorst het belang van oudergerichte organisaties bespreken en Anja Meulenbelt pleit om ouderschap weer op de politieke agenda te zetten.

Lees de artikelen >

Doe mee!

Laat ons weten wat jij doet rondom ouderschap en het aansluiten bij ouders door de hashtag #aansluitenbijouders

Ter afsluiting blikken we dinsdag 9 juni van 15.00 tot 16.30 uur via een online JGZ Live! bijeenkomst met de verschillende experts terug op de Week van de Ouder door met elkaar het gesprek aan te gaan. Hoe kun je de buffers meenemen in je werk? Waar ga je mee door, waar ga je mee beginnen en waar ga je wellicht mee stoppen? 

Meld je aan voor JGZLive! >

Inspiratie

Margreth Hoek schreef in het kader van de Week van de Ouder een blog waarin ze voor aandacht voor ouderschap binnen de gezondheidszorg pleit. Lees het blog

Deel dit met je netwerk

Blijf op de hoogte!

Tijdens de Week van de Ouder staan we elke dag stil bij een buffer over de veerkracht van ouders. Wil je dagelijks de artikelen en andere bijdragen automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in!

Houd mij op de hoogte >

Contactpersoon
Ouderschap

Nynke Steenbergen

Telefoon: 06 - 28 27 00 76

E-mail: ouderschap@ncj.nl