Onderzoek

SamenStarten is volop in ontwikkeling. De methodiek is in verschillende onderzoeken betrokken. Hieronder een overzicht van de meest recente onderzoeken.

De meerwaarde van het DMOP in het bevorderen van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen

Als onderdeel van een groot quasi-experimenteel onderzoek is de meerwaarde van het DMOP onderzocht. Het onderzoek toont onder andere aan dat het DMOP bijdraagt aan het vaker en eerder signaleren van (risicofactoren voor) sociaal-emotionele problematiek. 

Lees hier alle resultaten van het onderzoek 

Validiteitsonderzoek van het DMOP

Als onderdeel van een groot quasi-experimenteel onderzoek is de validiteit van het DMOP onderzocht. Is het DMO-protocol valide om de risico- en beschermende factoren met betrekking tot het kind en de brede opvoedingscontext kaart te brengen?

Lees hier de resultaten van het onderzoek

Effectonderzoek: de effectiviteit van de gezinsgerichte benadering DMOP

Wat is de meerwaarde van het DMOP vanuit het gezichtspunt van zowel de JGZ-professionals als de ouders? In hoeverre draagt het protocol bij aan de signalering van sociaal-emotionele problemen, het verbeteren van de psychosociale ontwikkeling en de behoefte van de ouders? Margriet Hielkema heeft onder andere deze vragen onderzocht in haar quasi-experimenteel onderzoek.

Lees hier het gehele onderzoek of de samenvatting

 

 

Deel dit met je netwerk

Contactpersoon
SamenStarten

Nic├┤lle Verstraeten

Telefoon: 06 - 53 97 56 39

E-mail: samenstarten@ncj.nl