Nieuws 27 september 2023

Vacature Redactieraad lid BDS Volwassen Dossier JGZ

Het NCJ is op zoek naar enthousiaste jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen die hun beroepsgroep vertegenwoordigen en/of deelnemen aan een gebruikersgroep bij de softwareleverancier. Ben jij die enthousiaste JGZ-professional? Solliciteer dan nu direct op de vacature ‘lid redactieraad BDS volwassen JGZ’.

Bekijk hier de vacature

Over de Basisdataset volwassenen  JGZ

De Basisdataset Volwassenen JGZ (BDS V JGZ) definieert de inhoud van het Volwassenen Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (VDD JGZ) en geeft structuur aan de wijze waarop de jeugdgezondheidszorg professional de prenatale huisbezoeken en de maternale vaccinaties geregistreerd. Het doel van de BDS  V JGZ is een  gestandaardiseerde registratie voor betere zorg. Deze standaardisering maakt het volwassenen digitaal dossier JGZ gestructureerd overdraagbaar. Dit is een voorwaarde om de prenatale zorg  gedurende de zwangerschap en daarna te kunnen begeleiden. De BDS V JGZ is een onderdeel van de informatiestandaard JGZ.

Belangrijke samenwerkingsovereenkomst zet koers voor informatiestandaard JGZ

In september 2022 is er een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen alle partijen die betrokken zijn bij de informatiestandaard van de JGZ. Hierin is vastgelegd hoe de governance en procedures voor wijzigingen aan de informatiestandaard jeugdgezondheidszorg geregeld zijn. In dit nieuwsbericht kun je er meer over lezen.

Word lid van de redactieraad voor de BDS V JGZ en maak het verschil voor professionals!

Een van de onderdelen van de governance is de redactieraad voor de Basisdataset van jeugddossier (RR BDS JGZ). Daarnaast wordt er nu een redactieraad samengesteld voor de Basisdataset Volwassenendossier (RR BDS V JGZ). Hierin zitten JGZ-professionals die adviezen geven over de wijzigingsverzoeken met betrekking tot de BDS V JGZ. We zijn op zoek naar enthousiaste jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen, die kennis hebben van prenatale huisbezoeken en maternale vaccinaties. En die hun beroepsgroep vertegenwoordigen en/of deelnemen aan een gebruikersgroep bij de softwareleverancier. Ben jij die enthousiaste JGZ-professional? Stuur dan voor 9 november een mail naar Tanja Geerdes. We zien je sollicitatie graag tegemoet.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.