Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 9 november 2023

Winnaars landelijke finale LPK PubQuiz bekend

Na vele voorrondes bij JGZ-organisaties uit heel het land, mochten op donderdag 9 november de winnaars van de voorrondes met elkaar strijden om de winst tijdens de landelijke finale van de LPK PubQuiz.

Nieuws 29 juli 2023

Terugblik: landelijke LPK bijeenkomst 27 juni

Op 27 juni dit jaar vond er een ook weer een landelijke LPK bijeenkomst plaats, voor LPK ambassadeurs, JGZ communicatieadviseurs en het JGZ middenmanagement.

Nieuws 21 februari 2023

Ieder kind verdient een gezonde leer- en leefomgeving

Om te borgen dat ieder kind gezond, veilig en kansrijk kan opgroeien, hebben alle 196 landen van de wereld kinderrechten vastgelegd. Om blijvend aandacht te hebben voor de rechten van het kind, heeft Unicef posters voor de JGZ laten maken. Deze posters worden binnenkort naar alle JGZ-hoofdlocaties opgestuurd.

Nieuws 20 oktober 2022

Verslag Innovatieatelier: Het ‘LPK-proof’ maken van het Digitaal Dossier

Deze keer stond het Innovatieatelier in het teken van het 'LPK-proof' maken van het Digitaal Dossier JGZ (DD JGZ). Verslag van het Innovatieatelier van woensdag 21 september 2022

Nieuws 26 augustus 2022

Landelijke kick-off van het vernieuwde LPK

Het landelijk professioneel kader (LPK) is geüpdatet! De landelijke werkgroep presenteert dit graag aan het veld via een digitale kick-off, bij te wonen op twee momenten: op dinsdag 6 of woensdag 14 september. De werkgroep nodigt alle JGZ-collega’s uit hierbij aanwezig te zijn.

Nieuws 29 juni 2021

Denk mee: Update Landelijk Professioneel Kader

Op verzoek van de oorspronkelijke werkgroep Landelijk Professioneel Kader (LPK) is een nieuwe werkgroep samengesteld die zich bezighoudt met de update van het LPK.

Nieuws 1 oktober 2020

Flexibilisering heeft invloed op tevredenheid ouders

Met het LPK kan de JGZ flexibel invulling geven aan het Basispakket JGZ. In het ZonMw-project ‘Langetermijneffecten van extra zorg bij flexibilisering in de JGZ’ zijn drie JGZ-organisaties op basis van een steekproef uit de digitale dossiers van kinderen (0-12 jaar) door TNO vergeleken.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.