Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 14 juli 2023

Onderzoek naar Early Life Stress krijgt vervolg via HEALS Applied-project

Het project HEALS Applied heeft een subsidie van 2,6 miljoen euro toegekend gekregen. Dit project heeft als doel stress bij jonge kinderen vroegtijdig op te sporen en ouders indien nodig te ondersteunen.

Nieuws 24 mei 2023

Help ouders bij het vinden van balans: Verspreid de Balansmeter

Om inzicht te krijgen in de ervaringen en behoeften van ouders met betrekking tot de balans in opvoeding en ouderschap, is de Balansmeter weer beschikbaar van 24 mei tot en met 14 juni. Wil je ons helpen de Balansmeter onder ouders te verspreiden?

Nieuws 21 februari 2023

Hoe voorkom je Early Life Stress als leerkracht?

Hoe kun je als leerkracht bijdragen aan het voorkomen hiervan? In september publiceerde HJK een artikel van NCJ-adviseurs Ellen-Joan Wessels en Madelon Meijer-Hoogeveen over het voorkomen van Early Life Stress.

Nieuws 26 januari 2023

Peiling Balansmeter: praat met ouders over balans

Hoe staat het met de draagkracht en draaglast van ouders? Welke invloed heeft de oorlog in Oekraïne, de nasleep van corona en de torenhoge inflatie op hun balans? Het NCJ bracht dit in kaart door middel van de zesde peiling met de Balansmeter.

Nieuws 16 november 2022

Traumasensitief werken in de JGZ: hoe doe je dat?

Door traumasensitief te werken kan de JGZ een belangrijke preventieve rol spelen in het voorkomen van psychische en lichamelijke klachten en zelfs van transgenerationele overdracht van trauma. Het NCJ ging hierover in gesprek met Volksgezondheid Gemeente Utrecht.

Video

Documentaire: Ticket to the tropics

Tropenjaren, alle ballen in de lucht houden, het klinkt onschuldig maar veel ouders, blijkt uit onderzoek, ervaren de druk van het ouderschap als een steeds grotere uitdaging.

NCJ publicatie

JGZ Live! – Praktijkvragen over Early Life Stress in de spreekkamer

Bekijk de presentatie van JGZ Live! van 2 maart 2021 over: Praktijkvragen over Early Life Stress in de spreekkamer.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.