JENS Magazine

Laat scholen zien wat je biedt; maak je eigen JENS magazine!

Om scholen in het primair onderwijs op innovatieve en ludieke wijze te informeren over wat de jeugdgezondheidszorg te bieden heeft is er nu de JENS. JENS staat voor Jeugdgezondheidszorg EN School en is een zelf samen te stellen magazine. Via een online tool kunnen JGZ-organisaties hun eigen JENS maken door te kiezen uit verschillende artikelen, columns en infographics. Daarnaast is er ruimte om de JGZ-organisatie te presenteren, het eigen logo en extra informatie toe te voegen en specifieke JGZ-professionals voor te stellen.

Via JENS maken leerkrachten, intern begeleiders e directeuren op een ludieke manier kennis met alle mogelijkheden die de JGZ-organisatie op school biedt. Zo kan het onderwijs de JGZ uitgebreid leren kennen. Als onderwijsprofessionals beter op de hoogte zijn van wat de JGZ te bieden heeft en bij wie ze terecht kunnen zal de samenwerking verbeteren. Zo kan de JGZ scholen ondersteunen om te bevorderen dat kinderen gezond opgroeien en optimaal kunnen leren. 

Hoe werkt het?

De online tool voor JENS is standaard gevuld met 36 pagina's, die zijn uit te breiden tot 68 pagina's. Door zelf te kiezen welke artikelen het beste aansluiten bij de scholen en je eigen organisatie en door zelf informatie toe te voegen, maak je een JENS op maat. Na het samenstellen van je eigen JENS kun je een PDF document downloaden of kun je het magazine direct bestellen. Je stelt je eigen JENS samen door in te loggen met de inloggegevens die naar de manager van elke JGZ-organisatie is gestuurd. Wil je zien hoe het werkt? Bekijk dat het filmpje op http://ncj.ladyglossy.nl/.

JENS is nu vernieuwd!

Het NCJ heeft - op verzoek van verschillende JGZ-organisaties - deze online tool laten aanpassen. Daardoor zijn er nu nog meer mogelijkheden om het magazine op maat te maken. Vanaf nu is het ook mogelijk om:

  • een logo toe te voegen op de cover en onder het colofon (in plaats van alleen de naam van de organisatie);
  • eigen PDF documenten te uploaden en in te voegen (standaard op de pagina's 8 / 9 en de pagina's 20 / 21). Bovendien is het vanaf nu ook mogelijk om dit format op andere plaatsen in te voegen in het magazine, zodat er nog meer ruimte is voor het invoegen van eigen PDF documenten;
  • de minimale afname in te stellen op 10 exemplaren (was eerst 50). De prijs per exemplaar is echter wel hoger dan bij een kleinere oplage; 
  • gebruik te maken van een ontwerpservice om JENS meer te personaliseren, zodat het beter aansluit op jullie eigen JGZ-organisatie.

Het stappenplan is aangepast, zodat je nog makkelijker stap voor stap door het proces wordt geleid. Door zelf te kiezen welke artikelen het beste aansluiten bij de scholen en je eigen organisatie én door zelf informatie toe te voegen, maak je heel makkelijk een JENS op maat.

JENS is ontwikkeld door het NCJ in samenwerking met leerkrachten, JGZ-professionals en experts.

Deel dit met je netwerk