Interventies

Het NCJ heeft verschillende interventies in beheer.

Deze interventies voor JGZ-professionals sluiten aan bij een preventieve aanpak.

VoorZorg

VoorZorg bestaat uit een intensief schema van huisbezoeken door ervaren verpleegkundigen van het consultatiebureau. De huisbezoeken beginnen in de zestiende week van de zwangerschap en gaan door tot het kind 2 jaar is.

Meer informatie over VoorZorg

SamenStarten

SamenStarten is een programma dat de psychosociale ontwikkeling van kinderen vanaf de geboorte ondersteunt. Kenmerkend is de samenwerking tussen partners in het brede jeugddomein en een specifieke methodiek in de jeugdgezondheidszorg.

Aan de slag met SamenStarten

M@ZL

M@ZL is een interventie die gericht en effectief handvatten biedt om jongeren, ouders en school te begeleiden in de aanpak rondom ziekteverzuim.

Ziekteverzuim aanpakken met M@ZL


GIZ

Met de GIZ-methodiek (Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften) schat je samen met ouders en jeugdigen de krachten en zorgbehoeften van het kind en gezin in. Zo kom je tot ondersteuning passend bij de situatie.

Meer weten over de GIZ-methodiek

Interventiebibliotheek

De interventiebibliotheek van het NCJ, samengesteld door de Erkenningscommissie, bevat recent beoordeelde interventies voor de jeugdgezondheidszorg. Laat ook jouw interventie beoordelen.

Naar de interventiebibliotheek

Stevig Ouderschap

Stevig Ouderschap ondersteunt gezinnen met een minder makkelijke start en helpt door huisbezoeken ouders hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten en sociale netwerk te versterken.

Lees meer over Stevig Ouderschap