Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Merian Bouwmeester onderzoeker, adviseur
Telefoon: 06 - 29 03 80 58
E-mail: mbouwmeester@ncj.nl

Pak jij vóór 13 september de laatste plek in de Stippel-Brigade?

maandag 26 augustus 2019

“In mijn eigen team ben ik meestal degene die nieuwe onderzoeksresultaten inbrengt en het gesprek start over de vraag hoe dit toe te passen. Ook vind ik het oprecht leuk om nieuwe resultaten met ouders te bespreken. De Stippel-Brigade geeft mij de kans om nu eindelijk samen met anderen gestructureerd mijn vakliteratuur uit te pluizen.” De Stippel-Brigade wil wetenschappelijke publicaties op een toegankelijke manier onder de aandacht van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) brengen en zo professionals enthousiast maken voor de verbinding tussen onderzoek en praktijk.

Verder kijken dan je spreekkamer: wetenschap in de praktijk

Als Brigade-­lid kun je JGZ-collega’s ondersteunen om hun werk volgens de laatste inzichten uit te voeren en onderbouwd te innoveren. Leden van de Stippel-Brigade zien als geen ander hoeveel waardevolle informatie er beschikbaar is die de JGZ kan toepassen in de praktijk. Tegelijkertijd kunnen zij als JGZ-professional beter dan wie ook, hun inzichten vanuit de praktijk benutten om de onpersoonlijke onderzoeksresultaten een individueel gezicht te geven.

De Stippel-Brigade gaat van start met een gezamenlijke training door dr. Willy-Anne van Stiphout waarin we starten met een introductie op ‘bewust lezen’. Vervolgens gaan we praktisch met elkaar aan de slag door meerdere artikelen kritisch te lezen, beoordelen en vertalen. Uiteindelijk hopen we als NCJ samen met de leden van de Stippel-Brigade de JGZ te gaan faciliteren in het werken met actuele wetenschappelijke inzichten. Hoe we de ultieme ambitie vorm gaan geven, is iets dat we gezamenlijk willen uitdenken.

Praktische informatie

De Stippel-Brigade start met een training van anderhalve dag, waarvoor twaalf accreditatiepunten zijn aangevraagd. Voor deze training lever je uiterlijk 15 september een Nederlands- of Engelstalig wetenschappelijk peer-reviewed artikel aan. Tussen de twee trainingsdagen door maak je, alleen en met een Brigade-maatje, huiswerkopdrachten. Uiteraard ontvang je hierover te zijner tijd nog meer informatie. Het is niet mogelijk om slechts een deel van de training te volgen.

Aanmelden:
Stuur uiterlijk 13 september een mail naar Merian Bouwmeester via mbouwmeester@ncj.nl. Zij zal vervolgens met je afstemmen wat de wederzijdse verwachtingen zijn.

Data:

  • 24 september: eerste bijeenkomst (10:00 tot 16:00 uur)
  • 15 oktober: tweede bijeenkomst (13.30 tot 16.30 uur)

Locatie:
NCJ, Churchilllaan Utrecht (7e etage), 3527 GV te Utrecht

Kosten:
€275,- p.p.