Webinar 'Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?'

Dit webinar wordt een week na de nationale Buitenspeeldag georganiseerd voor ouders met kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Oogarts en hoogleraar Caroline Klaver deelt de meest recente kennis over het voorkomen van oogproblemen in relatie tot beeldschermgebruik en buitenspelen.
Datum
15 juni 2022
Tijd
20.00 - 21.00 uur
Locatie
Online

Er zijn presentaties en tips vanuit de praktijk door Muriel Weltens, Functionaris Gezondheidsbevordering & Gezonde School adviseur en Nickie Vialle, jeugdverpleegkundige en mediacoach (Jeugd en Gezin Gooi & Vechtstreek). Vasanthi Iyer, jeugdarts (AJN/TNO) verbindt, na iedere spreker, de wetenschappelijke kennis met voorbeelden uit de praktijk.

Kinderen zitten steeds jonger en steeds vaker achter een beeldscherm. Voor gezonde ogen, conditie, gewicht en motoriek is zoveel binnen zitten en beeldschermgebruik niet gezond. Wil je meer weten over deze  onderwerpen en ben je benieuwd wat je als ouder kunt bijdragen aan minder beeldschermgebruik? Heb je vragen zoals: waar leg ik de grens als het gaat om schermtijd voor mijn kind? En wil je meer weten over de waarde van de 20-20-2 methode? Sluit dan aan bij het webinar van 15 juni.

Meer informatie over de nationale Buitenspeeldag op 8 juni 2022 vind je o.a. op de website van Jantje Beton.

Het webinar Zicht op Buiten wordt georganiseerd door het Netwerk Zicht op Buiten. Het netwerk houdt zich al langer bezig met leefstijlverandering bij de jeugd en pleit voor gezond beeldschermgebruik. Het netwerk Zicht op Buiten zet zich in om de gezondheid van kinderen te bevorderen. Door kennis, praktijk en ervaringen van ouders samen te brengen. Kinderen stimuleren om veel buiten te spelen heeft een positief effect op hun motorische ontwikkeling, hun sociaal emotionele ontwikkeling, hun leervermogen én een groot positief effect op hun ooggezondheid. 

Aanmelden >

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk