Themabijeenkomst Week van de Ouder: De transitie naar ouderschap: Liefdevolle ontwrichting

Na het krijgen van een kind wordt het leven nooit meer hetzelfde. Ouderschap brengt een grote identiteitsverandering met zich mee. Prioriteiten veranderen en alle relaties met anderen komen in een ander daglicht te staan. Partners worden mede-ouder, ouders worden grootouders en aansluiting vinden bij vrienden kan lastiger zijn. Tegelijkertijd is er een nieuw soort overweldigende liefde en verantwoordelijkheidsgevoel voor de baby.
Datum
3 juni 2021
Tijd
13.30 - 15.00 uur
Locatie
via Zoom

Grote levensveranderingen zijn stressgevoelige periodes. De transitie naar ouderschap is zo’n grote levensverandering. Het is van grote waarde voor aanstaande ouders en prille ouders als zorgprofessionals oog hebben voor hun emoties.

In deze bijeenkomst bespreken we welke emotionele thema’s vaak spelen bij aanstaand/pril ouderschap. Je leert op welke onderwerpen je alert kunt zijn als professional en je krijgt tips wat je kunt doen ter ondersteuning. Wanneer deze doelgroep zich ondersteund voelt in deze levensfase, dan kan dit stress gerelateerde klachten bij ouder en baby voorkomen.

Meld je aan > 

Over Minke den Heijer
Minke den Heijer is orthopedagoog en Infant Mental Health-specialist. Ze is de oprichter van Babykennis Academie. Middels nascholing/e-learning over ouder-kind relaties aan de eerstelijns- en tweedelijnszorg, draagt ze bij aan een kansrijke start voor de baby's in Nederland. In haar behandelpraktijk (Babykennis) ziet ze ouders en baby's die steun nodig hebben bij emotionele moeilijkheden. Ook geeft ze één op één begeleiding aan zorgprofessionals.

www.babykennis.nl
info@babykennis.nl

 

Contactpersoon

Nynke Steenbergen

Telefoon: 06 - 28 27 00 76

E-mail: nsteenbergen@ncj.nl

Deel dit met je netwerk