Themabijeenkomst Week van de Ouder: De 1e 1000 dagen van een ouder zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind

14% van alle gezinnen in Nederland wordt geconfronteerd met een complex geboorteverhaal. Ruim 11.000 kinderen worden jaarlijks te vroeg geboren. 1 op de 3 ouders ervaart traumatische klachten nadien.
Datum
3 juni 2021
Tijd
15.30 - 17.00 uur
Locatie
via Zoom

‘Ik heb geleerd dat mensen zullen vergeten wat je zei, mensen zullen vergeten wat je deed, maar men zal nooit vergeten hoe je hen liet voelen.’

‘Sorry lieverd, ik wil jou het liefst bij me houden toen je werd geboren, dragen zoals een ouder dat hoort te doen. Ik voel me verloren en bang om je te verliezen. Mijn hand op jouw kleine lijfje, waak ik naast je al die tijd.’ 

In deze bijeenkomst nemen Lindy Prins en Ilona Slomp ons mee in hun eigen verhaal. En delen zij hoe zij hun ervaringsdeskundigheid en professionele achtergrond inzetten om van betekenis te zijn binnen de integrale (complexe) geboortezorgketen. Zij geven daarbij zorgprofessionals inzichten vanuit het ouderperspectief, zodat zij van daar uit aan kunnen sluiten bij de (zorg)behoeften en wensen van ouders. Vanuit Veer-Krachtige Ouders vragen Lindy en Ilona meer bewustzijn in de impact van het psychische welbevinden van ouderschap na het meemaken van een complex geboorteverhaal.

Meld je aan > 

Over Veer-Krachtige Ouders
Ilona Slomp en Lindy Prins zijn de initatiefneemsters van Veer-Krachtige Ouders. Zij werken als ervaringsdeskundigespecialisten en vanuit Veer-Krachtige Ouders hebben zij als missie: "Ervaringsdeskundigen hebben een vaste plek in het (para)medisch team om zo van betekenis te zijn voor het psychisch welbevinden van ouders bij een complex geboorteverhaal"

www.veerkrachtigeouders.nl
ilona@veerkrachtigeouders.nl
lindy@veerkrachtigeouders.nl

 

Contactpersoon

Nynke Steenbergen

Telefoon: 06 - 28 27 00 76

E-mail: nsteenbergen@ncj.nl

Deel dit met je netwerk