Samen Toekomst Maken: Anders Innoveren in het Jeugddomein

Op initiatief van de Associatie voor Jeugd heeft een breed netwerk van innovatoren uit het jeugddomein de handen ineen geslagen. Om kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein bij elkaar te brengen op één plek. Om samen met én van elkaar te leren hoe je fundamenteel anders kunt innoveren en om stil te staan bij de rol die digitalisering daarin kan spelen. Nooit eerder hebben zoveel sectoren gezamenlijk een thema omarmd. Een uniek event dus!
Datum
16 april 2019
Tijd
9:00 uur
Locatie
De Fabrique, Utrecht
Kosten
€100,-

Waarom

Organisaties in de diverse sectoren van het jeugddomein hebben dezelfde uitdagingen op het gebied van (digitale) innovaties. We maken kennis met bestaande innovaties, delen ervaringen en helpen elkaar op weg om ‘anders’ innoveren in het jeugddomein een boost te geven. Hoe kunnen we samen met designers innovatie ontwerpen, vormgeven en organiseren? Hoe kunnen we digitale innovatie daarbij benutten? Wat betekent data-sturing? Welke tools en ontwikkelingen zijn van belang om ons primaire proces anders vorm te geven? Welke ethische vraagstukken komen daarbij om de hoek kijken? Het event geeft de mogelijkheid om dieper op deze vragen in de gaan en te leren van elkaar en andere experts.

Wat is er te doen

Maak kennis met bestaande innovaties op de ‘playground’ en ervaar de toepassingen zelf. Volg workshops en/of masterclasses over praktische, bestuurlijke en ethische vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein en deel die kennis vervolgens in jouw organisatie. Versterk jouw landelijk netwerk met digitale pioniers, wetenschappers, bestuurders en andere professionals. Deel ervaringen en leer van elkaar. Ontdek hoe nieuwe vormen van innoveren, samen met jongeren en professionals leidt tot ‘anders’ ontwikkelen en implementeren.

Voor wie

Het evenement is voor professionals, (IT)-managers en bestuurders uit het jeugddomein.

Organisatie

De organisatie van dit congres is in handen van de Associatie voor Jeugd, samen met haar partners. Een programmagroep van professionals en communicatiespecialisten van organisaties uit de diverse sectoren zijn samen met een eventmanager verantwoordelijk voor de organisatie van het event. De betrokken organisaties zijn Garage 2020, Platform 51, GGD GHOR, NCJ, Actiz, DJI, Kenniscentrum KJP, Kenniscentrum LVB, IHUB/ Ontwikkelplein.

Contact

Meer informatie over het event en het programma volgt in januari 2019. Voor vragen kun je contact opnemen via info@samentoekomstmaken.nl

Contactpersoon

Paula Zwijgers

Telefoon: 06 - 24 35 10 24

E-mail: pzwijgers@ncj.nl

Deel dit met je netwerk