Lancering handreiking kinderarmoede voor de jeugdgezondheid

Professionals in de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg (domein Jeugdgezondheid) spelen een belangrijke rol in de bestrijding van kinderarmoede. Daarom werken wij op dit moment hard aan de handreiking 'Omgaan met armoede in de Jeugdgezondheid' (in opdracht van onder andere het ministerie van SZW, VWS en Divosa) in samenwerking met lectoren Mariƫtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) en Annelies Kassenberg (Hanzehogeschool Groningen).
Datum
14 oktober 2021
Tijd
13:00 uur
Locatie
Online

De handreiking voor de jeugdgezondheid is de derde van een drieluik. Eerder verschenen er al een handreiking kinderarmoede voor het onderwijs en onlangs is de handreiking voor het sociaal domein gelanceerd. 

De (digitale) lancering van de handreiking is op 14 oktober 2021.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze bijeenkomst presenteren Mariëtte Lusse, Annelies Kassenberg en Petra Kletter ‘hun’ handreiking. Igor Ivakic, directeur van het NCJ neemt samen met Alexandra Bartelds, directeur van Divosa, de handreiking in ontvangst. Igor blikt vooruit op wat de handreiking kan betekenen voor de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg. Alexandra vertelt over de mooie samenwerking die is ontstaan tussen de jeugdgezondheidszorg, het onderwijs, ervaringsdeskundigen en de samenwerkingspartners in het sociale domein.

Verder staat de uitvoeringspraktijk centraal. Verschillende ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers uit de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg reflecteren op het thema kinderarmoede en schetsen wat nodig is om er echt mee aan de slag te gaan. Zij gaan ook in op de vragen van de kijker.

Meld je hier aan!

Contactpersoon

Lieke van der Meulen

Telefoon: 06 - 13 13 64 99

E-mail: lvandermeulen@ncj.nl

Deel dit met je netwerk