Kennisnetwerk JGZ

Het kennisnetwerk JGZ staat op maandag 12 maart in het teken van armoede. Met de JGZ Preventieagenda heeft de JGZ-sector ingezet op bundeling van krachten op een aantal relevante maatschappelijke thema’s: kindermishandeling, schoolverzuim en armoede. Ten aanzien van kindermishandeling en schoolverzuim zijn al verschillende acties in werking gezet. Op het gebied van Armoede wordt het nu de hoogste tijd om de handen ineen te slaan en actieplannen op te stellen!
Datum
12 maart 2018
Tijd
14:00 - 17:00 uur
Locatie
NCJ, Churchilllaan 11 (7e etage), 3527 GV te Utrecht
Kosten
Niet van toepassing.

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. De gevolgen daarvan kunnen een leven lang duren. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in armoede opgroeien veelal sociaal en economisch uitgesloten zijn. Als JGZ-sector willen we impact genereren in het terugdringen van armoede.

Programma

Trots kondigen wij de volgende sprekers aan:

  • Hilde Kalthoff, NJi
  • Machteld Wiersma, Kinderombudsvrouw

Bekijk het programma >

Voor wie?
Het Kennisnetwerk is voor JGZ staf- en beleidsmedewerkers van de thuiszorg en GGD'en, voor vertegenwoordigers van brancheorganisaties ActiZ en GGD GHOR Nederland en voor vertegenwoordigers van beroepsverenigingen V&VN en AJN. Het doel van het Kennisnetwerk is het delen, onderzoeken en expliciet omschrijven van nieuwe en bestaande vakinhoudelijke kennis in de jeugdgezondheidszorg.

Aanmelden
Aanmelden kan door te mailen naar NCJ-adviseur Marga Beckers (mbeckers@ncj.nl). Ook voor vragen en/of opmerkingen kun je bij haar terecht. 

Bekijk ook:

 

Contactpersoon

Marga Beckers

Telefoon: 06 - 53 97 53 19

E-mail: mbeckers@ncj.nl

Deel dit met je netwerk