JGZ Live! Stress Less

JGZ Live! is het online actualiteitenprogramma voor managers, staf- en beleidsmensen en professionals in de Jeugdgezondheid. Met wekelijks interessante gasten, actuele thema’s en inspirerende gespreksonderwerpen.
Datum
7 december 2021
Tijd
15:00 - 16:30 uur
Locatie
Online, via Zoom
Kosten
N.v.t.

Programma

Gelijke kansen voor een diverse jeugd’ is een driejarig onderzoeksproject (2018-2021) binnen de route ‘Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs’ van de Nationale Wetenschapsagenda. In vijf deelprojecten staan de ontwikkelingskansen van jongeren tussen de 10 en 18 jaar centraal. Samen met het NCJ wordt gekeken wat relevant en actueel onderzoek (in en buiten het project) betekent voor iedereen die werkt met en voor de jeugd.Op 2 juni 2021 trapten we in JGZ Live! af met het deelproject: Gelijke kansen in de jeugdgezondheid.

In deze editie van JGZ Live! gaat het over Stress Less (deelproject 4).

Wat verstaan wij onder stress? En wat gebeurt er eigenlijk als iemand veel stress ervaart? En kun je leren stress te hanteren? In JGZ Live! nemen we jullie mee in hoe de klassikale ‘Stress Lessen’, voortkomend uit het onderzoek, er voor alle leerlingen uit zien.  Hoe wordt stress besproken? Hoe gaan leerkrachten hier mee om? En komt dit nog terug na de lessen?

Ook het NCJ-onderzoek naar praten met adolescenten over stress komt aan bod evenals de praktijkvragen hoe om te gaan met je kennis en signalerende functie t.a.v. stress in de spreekkamer. Kunnen onderwijs en JGZ elkaar hierin ook versterken? Vergroot je kennis, je handelingsmogelijkheden en praat mee in JGZ Live! 

Aanmelden

Meld je aan >

Meer informatie

Voor meer informatie over JGZ Live! ga je naar de JGZ Live! pagina of kun je contact opnemen met Ellen-Joan Wessels via ejwessels@ncj.nl.

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk