JGZ Live! - Slaapexpert Rob Henst

JGZ Live! is het online actualiteitenprogramma voor managers, staf- en beleidsmensen en professionals in de Jeugdgezondheid. Met wekelijks interessante gasten, actuele thema’s en inspirerende gespreksonderwerpen.
Datum
9 september 2020
Tijd
15:00-16:30 uur
Locatie
online, via Zoom

Programma

Slaap je al? In gesprek met Rob Henst over slaapproblemen bij kinderen.
Een kwart van de kinderen in Nederland heeft slaapproblemen. Slaaptekort kan bij jonge kinderen leiden tot emotionele/gedragsproblemen en ongevallen. Op latere leeftijd kunnen deze kinderen last krijgen van angst en depressieklachten, aandachtsproblemen en agressief gedrag. Wat kun je als JGZ-er doen om ouders en kinderen te helpen bij het bevorderen van een goede slaapgezondheid? Rob Henst, slaapwetenschapper en promovendus praat je bij over recente wetenschappelijke publicaties en interventies. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek over de mogelijkheden om slaapproblematiek bij kinderen aan te pakken.

Denk mee met het NCJ: Beweegadvies 0-4 jarigen
Voldoende en afwisselend spelenderwijs bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Kinderen leren hierdoor niet alleen beter hun eigen lijf en de mogelijkheden hiervan kennen, hoe het voelt om te bewegen, maar ook wat de effecten zijn van samen bewegen.

De gezondheidsraad heeft donderdag 25 juni de commissie ‘Beweegadvies 0-4 jaren’ officieel geïnstalleerd. Als onderdeel van het adviestraject vindt vrijdag 18 september een hoorzitting plaats waarin alle partijen die de oproep hebben ondertekend worden uitgenodigd om hun visie op het beweegadvies te delen met de commissie. Om inzicht te krijgen in:
Waar komt de behoefte voor een beweegadvies voor 0-4 jarigen vandaan?
Hoe zou het beweegadvies voor 0-4 jarigen worden gebruikt?
Wat willen de partijen meegeven aan de commissie Beweegadvies 0-4 jarigen?

Graag gaan we tijdens deze sessie van JGZ Live! met jou in gesprek hierover. De resultaten van dit gesprek worden door het NCJ meegenomen naar de hoorzitting zodat we met elkaar een effectief beweegadvies voor 0-4 jarigen kunnen ontwikkelen.

Aanmelden

Meld je aan voor JGZ Live! >

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen-Joan Wessels via ejwessels@ncj.nl.

 

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk