JGZ Live! Impact maken op gezondheidsverschillen

JGZ Live! is het online actualiteitenprogramma voor managers, staf- en beleidsmensen en professionals in de Jeugdgezondheid. Met wekelijks interessante gasten, actuele thema’s en inspirerende gespreksonderwerpen.
Datum
24 februari 2021
Tijd
15:00 uur
Locatie
Online, via Zoom
Kosten
N.v.t.

Programma

Vandaag in het academisch kwartiertje te gast lona Wildeman van TNO om jullie te informeren over de 10 ontwerp-elementen voor (online) informatie over en ondersteuning bij borstvoeding. Kijk alvast hier en stel je vragen Live!

Maatschappelijke ongelijkheid is een complex vraagstuk en werken aan het verkleinen van gezondheidsverschillen is dan ook geen quick win. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl. Maar er is meer nodig dan de focus op het individu. Elke JGZ-ter weet dat de sociale context van invloed is en deze context biedt dan ook veel kansen om de SEGV te verkleinen. Complexe maatschappelijke ongelijkheid zorgt namelijk ook voor ongelijkheid in gezondheid. Slim samenwerking is hiervoor de sleutel!

Wil jij je inzetten voor impactvolle preventie? Zie jij ook kansen om slimmer samen te werken? Of ben je nieuwsgierig geworden naar wat dit voor jouw werk als preventie expert betekent? Meld je dan aan voor JGZlive! van 24 februari. Te gast is dan Robert Vonk, senior adviseur bij de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, RVS. Samen met zijn collega's Tim 'S Jongers en Jet Bussemaker heeft hij het artikel 'Gezondheidsverschillen voorbij' geschreven.  

Aanmelden 

Je kunt je hier aanmelden voor JGZ Live! > 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen-Joan Wessels via ejwessels@ncj.nl.

Deel dit met je netwerk