JGZ Live! Aanvullend onderwijs

JGZ Live! is het online actualiteitenprogramma voor managers, staf- en beleidsmensen en professionals in de Jeugdgezondheid. Met wekelijks interessante gasten, actuele thema’s en inspirerende gespreksonderwerpen.
Datum
14 september 2021
Tijd
15:00 - 16:30 uur
Locatie
Online, via Zoom
Kosten
N.v.t.

Programma

Gelijke kansen voor een diverse jeugd’ is een driejarig onderzoeksproject (2018-2021) binnen de route ‘Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs’ van de Nationale Wetenschapsagenda. In vijf deelprojecten staan de ontwikkelingskansen van jongeren tussen de 10 en 18 jaar centraal. Samen met het NCJ wordt gekeken wat relevant en actueel onderzoek (in en buiten het project) betekent voor iedereen die werkt met en voor de jeugd.Op 2 juni 2021 trapten we in JGZ Live! af met het deelproject: Gelijke kansen in de jeugdgezondheid.

In deze editie van JGZ Live! gaat het over aanvullend onderwijs (deelproject 1).

“Jongeren gedijen erbij als hun leefwerelden – thuis, op school en in het aanvullend onderwijs – met elkaar verbonden zijn”. Het klinkt zo logisch…
Nu laat ook dit onderzoek zien dat kansenongelijkheid kan worden tegengegaan door: 

  • het kosteloos aanbieden van bijles en huiswerkbegeleiding
  • het onderwijs te verrijken met talentontwikkeling en loopbaanoriëntatie

Dus aanvullend onderwijs bieden, maakt dat jongeren die uitvallen nieuwe kansen krijgen. Hoe gaan we ervoor zorgen dat ze deze kansen ook krijgen? Praat en doe mee in deze JGZ Live! en neem je onderwijspartner mee!

Aanmelden

Meld je aan > 

Meer informatie

Voor meer informatie over JGZ Live! ga je naar de JGZ Live! pagina of kun je contact opnemen met Ellen-Joan Wessels via ejwessels@ncj.nl.

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk