JGZ Live! Moet je als kleuter al de stress de baas zijn?

JGZ Live! is het online actualiteitenprogramma voor managers, staf- en beleidsmensen en professionals in de Jeugdgezondheid. Met wekelijks interessante gasten, actuele thema’s en inspirerende gespreksonderwerpen.
Datum
20 oktober 2021
Tijd
15:00 - 16:30 uur
Locatie
Online, via Zoom
Kosten
N.v.t.

Programma

Cora Merkx merkte in haar werk dat peuters niet altijd optimaal gefaciliteerd worden in het optimaal bewegen. Vanuit haar achtergrond als jeugdwelzijnswerker, massage- en bewegingstherapeut, pedagogisch medewerker en moeder ontwikkelde zij samen met haar dochter Nina Merkx, PM-er in de kinderopvang de methode Peuterbeweging.

De kern van deze methode is dat het voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar van belang is dat zij naast bewegen, ook leren gronden, ontspannen, ademen en buitenspelen. 

Cora: ”In de drukte van alledag vergeten we vaak ruimte en tijd te geven aan deze aspecten, die elkaar versterken. Peuterbeweging; het boek en de methode, helpt je anders te kijken naar de invulling van de dag, thuis én op de kinderopvang. Dankzij de heldere handvatten kan iedereen die met peuters te maken heeft, hen begeleiden in wat ze nodig hebben, zodat ze de stress de baas kunnen en kunnen uitgroeien tot gezonde volwassenen.

Nieuwsgierig naar hoe je ook jouw preventie partners die werken met kleuters kan versterken? En hoe je preventief kan werken aan het voorkomen van stress en het versterken van stresshanteringsvaardigheden? Jij en je eventuele preventie partner zijn van harte welkom in JGZ Llive!

Aanmelden

Meld je aan>

Meer informatie

Voor meer informatie over JGZ Live! ga je naar de JGZ Live! pagina of kun je contact opnemen met Ellen-Joan Wessels via ejwessels@ncj.nl.

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk