JGZ Innovatieatelier

Het landelijk Innovatieatelier van het NCJ komt 5 keer per jaar samen om in co-creatie te werken aan vernieuwing binnen de JGZ. De pioniers worden gestimuleerd op zoek te gaan naar ruimte om de beweging naar vernieuwing in gezamenlijkheid in te zetten binnen de eigen organisatie. Dit betekent ook: buiten de muren van de eigen organisatie kijken. Samen verbinden, versterken en vernieuwen we.
Datum
14 april 2021
Tijd
09:30 - 16:30 uur
Locatie
Online, via zoom
Kosten
Niet van toepassing.

Programma

  • 09.30 tot 11.00 uur (ochtendgedeelte) - terugkoppeling Samen Toekomst Maken: "Hoe innovatiepioniers 'innovatie lessen' naar hun organisaties kunnen brengen."
  • 11.00 tot 12.30 uur ( ochtendgedeelte) - o.l.v. TNO gaan we creatief aan de slag met het onderzoek naar voeding & leefstijl bij jonge kinderen. Hoe innovatief kunnen en willen we hierin zijn?
  • 14.00 tot 16.30 uur - (middaggedeelte) - de opbrengsten en resultaten van de pilots 'Beweegstimulerende consultatiebureaus’

Beschrijving

14 april staat er weer een leuk en inspirerend innovatieatelier op het programma met een ochtend- en een middagdeel. Introducees en geïnteresseerden kunnen zich ook alleen voor een dagdeel aanmelden. Het ochtendprogramma is van 09.30 tot 12.30 uur en heeft als thema: Hoe innovatiepioniers 'innovatielessen' naar hun collega's brengen en input van de innovatiepioniers op het TNO onderzoek naar voeding & leefstijl bij jonge kinderen. Na een lekkere ruime lunchpauze gaan we 's middags van start met de opbrengsten en resultaten van de pilots 'Beweegstimulerende consultatiebureaus’. Deze pilots zijn een samenwerking met Kenniscentrum Sport & Bewegen en vijf JGZ locaties.

Van jongs af aan voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters tot volwassenen. Maar hoe kun je je binnenruimte zó inrichten dat bewegen bij jonge kinderen en het gesprek daarover gestimuleerd worden? In het kader van een pilot zijn de binnenruimtes van vijf locaties van de JGZ beweegstimulerend ingericht. Tijdens het JGZ innovatieatelier worden alle opgedane kennis en ervaringen uit deze pilot met jou gedeeld. Ook wordt de bijbehorende inspiratiegids ‘Op weg naar een beweegstimulerende inrichting bij de JGZ’ gelanceerd. Deze staat vol met ervaringen, foto’s en praktische tips van de deelnemende organisaties.

Ben jij benieuwd naar de ervaringen van de pilotlocaties, de resultaten of de inspiratiegids? En wil je meer weten over hoe je ook zelf op een laagdrempelige manier aan de slag kunt met het creëren van een inrichting dat bewegen stimuleert? Meld je dan aan voor het innovatieatelier van 14 april. Voor alle deelnemers is er een leuke attentie waarmee je binnen je eigen organisatie al een eenvoudige start kunt maken met een beweegstimulerende inrichting.

Lees hier meer over de start

Aanmelden

Meld je aan >

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen-Joan Wessels via ejwessels@ncj.nl.

 

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk