Expertmeeting schoolverzuim

Ben jij aandachtsfunctionaris schoolverzuim binnen je JGZ-organisatie of zou je dit willen worden? Kom dan naar de expertmeeting. Hier ontmoet je andere aandachtsfunctionarissen en geven we samen inhoud aan het actieplan schoolverzuim.
Datum
31 maart 2020
Tijd
13:00-16:30 uur uur
Locatie
NCJ, Churchilllaan 11, Utrecht

Als expert op het gebied van schoolverzuim binnen de jeugdgezondheidszorg ken je als geen ander het belang van tijdig handelen bij zorgelijk verzuim. In de halfjaarlijkse expertmeeting besteden we aandacht aan actueel nieuws en wetenswaardigheden en bieden we een podium aan deskundigen op een specifiek gebied. Deze keer hebben we twee onderwerpen op de agenda:

  • In het eerste deel van deze expertmeeting biedt Roeline Huberts-van Driel (zorgadvies-organisatie Proscoop) ons zicht op somatisch onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK), die bij jongeren vaak ten grondslag liggen aan verzuim.
  • Het tweede deel wordt ingevuld door Ingrado, de landelijke vereniging rond leerplicht en RMC. Selma Hulst en René Halberstadt gaan met ons in gesprek over samenwerking rond het voorkomen en begeleiden van verzuim. We gaan daarbij in op de Methodische Aanpak Schoolverzuim (MAS) en de aansluiting op methodieken om verzuim aan te pakken zoals M@ZL.

Vanaf 13:00 uur ben je welkom en is er gelegenheid om collega's te ontmoeten. We starten om 13:30 uur met het programma en ronden voor 16:30 uur af. In de ochtend vindt het overleg over M@ZL (met coördinatoren en managers) plaats. 

Aanmelden en meer informatie

Wil je bij deze middag aanwezig zijn? Schrijf je in via dit formulier. Voor vragen kun je contact opnemen met NCJ-adviseur Peter Hulsen via phulsen@ncj.nl. Accreditatie voor deze expertmeeting is aangevraagd.

Contactpersoon

Peter Hulsen

Telefoon: 06 - 11 88 26 60

E-mail: phulsen@ncj.nl

Deel dit met je netwerk