De Kwestie: Kindermishandeling

In de dagelijkse praktijk van professionals in de JGZ kom je ze dagelijks tegen: kwesties. Van die dingen waar je nog over mijmert, nog even op kauwt, die soms zeuren als een steentje in je schoen. In ‘De Kwestie’ krijg je de kans om even stil te staan, het steentje uit je schoen te halen, zodat je weer verder kunt. Samen met andere JGZ-professionals gaan we op in een ZOOM-sessie jullie kwesties bespreken.
Datum
13 december 2021
Tijd
12:00-13:15 uur
Locatie
Online, via Zoom

Kwesties spelen op ieder niveau in (JGZ)-organisaties. Iedere professional kent immers situaties waarbij je voor een keuze staat zonder dat de beste keuze zich gemakkelijk laat zien. Dat zijn de kwesties waar we het over willen hebben. 

Praat mee, denk mee en leer van kwesties van anderen. 

Kindermishandeling

Vanwege de Week tegen Kindermishandeling nodigen we je van harte uit om kwesties die hiermee te maken hebben in te brengen tijdens deze bijeenkomst van ‘De Kwestie’. Het steentje in de schoen kan iedereen zich voorstellen die wel eens voor de keuze heeft gestaan de zorgen over kindermishandeling bespreekbaar te maken. Je wilt zorgdragen voor de veiligheid van het kind, maar je wilt dat in goede verstandhouding doen met het kind en de ouders. Zodat het kind er beter uiteindelijk van wordt. Je weet wat de meldcode je opdraagt, maar in sommige situaties botst die met je gezonde verstand. Wat doe je? 

Deskundige begeleiding

Vanuit het NCJ zijn Mark Weghorst, Petra Kletter, Igor Ivakic en/of Trudy Dunnink aanwezig bij de bespreking. Zij zijn procesbegeleider Moreel Beraad en kunnen daardoor goed ondersteunen bij het ontrafelen van jouw Kwestie. 

Voorwaarden aan deelname

Om deel te nemen is het van belang dat je bij jezelf herkent wat kwesties zijn. Welke steentjes heb jij in je schoen? Waar sta je nog lang bij stil of welke zaken ervaar je als kwestie? 

Als je je aanmeldt verwachten we ook dat je er bent. De setting is vertrouwelijk en vraagt ook dat commitment. Het is niet verplicht om  een eigen kwestie in te brengen: meedoen kan ook zonder eigen kwestie. Er is ruim een uur beschikbaar. Bij meerdere kwesties maken we een keuze. Mocht je al weten waar je het over wilt hebben geef dat dan weer in het aanmeldformulier. In de voorbereiding kiezen we welke kwestie we gaan bespreken en zoeken daarover met de aanmelder contact.

Disclaimer

De Kwestie biedt een goede mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over de morele vragen die je in je dagelijks werk tegenkomt. We kunnen ze in De Kwestie niet allemaal oplossen, maar je kunt steun ervaren door het gesprek erover. Mocht je daarin een inhoudelijk vervolg wensen dan kun je na afloop van de Kwestie met de begeleiders daarover een afspraak maken. 

De Kwestie wordt niet opgenomen, er wordt geen inhoudelijk verslag gemaakt. Besproken kwesties zijn vertrouwelijk en dienen de ontwikkeling van het vakmanschap van de JGZ.

Meld je aan >

Vragen?

Heb je vragen neem dan contact op met Mark Weghorst

Contactpersoon

Mark Weghorst

Telefoon: 06 - 25 39 01 13

E-mail: mweghorst@ncj.nl

Deel dit met je netwerk